Amaran Doktor: Jangan Sekali-kali Bersihkan Anak Anda Dengan Baby Wipes (Tisu Basah), Sangat BAHAYA Untuk Si Kecil!

oleh -122 Dilihat
oleh
Baby wipes memainkan peranan yang penting dalam hal ehwal kebersihan bayi, dan apabila digunakan dengan betul, kebanyakan kain baby wipes adalah yang bersih dan produk yang selamat.

 Kerana mereka tidak digunakan semula dan dijual dalam bungkusan plastik dimeterai, kain lap bayi adalah penting dalam menyingkirkan bakteria berbahaya dan memastikan bayi anda bersih. Walau bagaimanapun, kajian telah menunjukkan bahawa terdapat beberapa risiko yang berkaitan dengan kain bayi dan aksesori yang berkaitan.

Ramai ibu bapa telah sentiasa dianggap bahawa semua kain lap bayi benar-benar selamat, dan mereka tidak pernah diambil masa untuk berfikir tentang bahan-bahan yang terkandung di dalamnya. Banyak laporan dan kajian penyelidikan kini datang menunjukkan bahawa kain Lap bayi tidak semua yang selamat dan ibu bapa perlu menimbang semula pilihan mereka.
Menurut kajian yang dijalankan bersama oleh Dr. Mary Wu Chang, seorang profesor di Universiti Connecticut, kain lap bayi tidak selamat untuk digunakan pada bayi anda. Keputusan kajian ini menunjukkan bahawa kain Lap bayi membuat beberapa kanak-kanak membangunkan menyakitkan, gatal dan bersisik ruam merah pada kulit mereka.
Ini reaksi alahan disebabkan oleh bahan pengawet kimia yang dikenali sebagai Methylisothiazolinone (MI) yang digunakan dalam kain lap bayi, yang dikaji didapati. Kimia ini juga telah dipersalahkan kerana beberapa besar tindak balas alahan yang disebabkan oleh pelbagai produk kecantikan.
Dalam kajian itu, enam reaksi unik menarik perhatian Dr. Mary. Tetapi ada kes ini salah seorang gadis berusia lapan tahun itu benar-benar membawa keluar hodoh dalam kain lap bayi. Gunakan kain lap bayi disebabkan tergesa-gesa yang teruk pada punggungnya dan sekitar mulutnya. Penemuan kini telah mendorong lebih ramai penyelidik untuk mengambil isu itu dan menjalankan lebih banyak kajian mengenai kesan MI dan lain-lain bahan-bahan basah lap. 
Dalam pada itu, ia mungkin idea yang baik untuk berhenti menggunakan kain lap bayi
Kerana jumlah MI dalam kain lap bayi telah meningkat dengan ketara, pakar mencadangkan supaya ibu bapa mengelakkan menggunakan kain lap bayi kecuali apabila mereka dalam perjalanan. Untuk mengurangkan pendedahan kepada bahan kimia ini semasa berada di rumah, penyelidik kini mencadangkan penggunaan sama ada pembersih yang lembut dan air atau tuala kertas basah.
Tonton video ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cerita ini.

    No More Posts Available.

    No more pages to load.